Skip to content →

Livet til sjøs

Spesielt på sommerstid er det populært å dra til sjøs med familie, venner og kolleger. Da er det herlig å legge seg til ro med båten, enten det er i en vik, ved en kai eller andre steder man vet om der man kan nyte stillheten og naturen. Og når man har ferie, er det viktig at man er forberedt – på det meste – slik at ferien blir best mulig. Her følger noen tips om hva som er lurt å tenke på før man drar ut til sjøs.

Hva bør man pakke?

Tenk smart når du skal på båttur, de fleste båter har svært begrenset med plass. Derfor er det supert om man har klær som tørker fort, som man kan kle på seg flere lag av, og som holder vind og vann ute, samtidig som de ikke skal være for varme på gode sommerdager. For å pakke riktig, er det viktig at formålet med båtturen er klar, enten det er å ligge til kai og stupe i sjøen fra båten (badetøy), eller det er å trekke garn i sommernatten (varme klær).

Underholdning

Å lese, enten det er en papirutgave eller en e-bok, er populært, og likeså er det å ha med brettspill. Sørg bare for at du tar med reiseutgavene, da de tar opp mindre av den verdifulle plassen. For den som ønsker seg ekstra spenning, er nettcasino et bra alternativ, da spillutvalget er stort og variert.

Skikk og bruk på sjøen

Skikk og bruk på sjøen er viktig, ifølge Båtmagasinet. Det er standard folkeskikk å hilse, og dette gjelder også når man er på båt. I tillegg kan det være greit å huske på at man med motor kan manøvrere unna enklere enn de som har seil eller årer, så kanskje du kan legge deg inn bak seilbåten neste gang du passerer? Å bruke redningsvest burde være en selvfølge, men spesielt mange voksne dropper denne livredderen på sjøen, noe som er en stor skam. Og ser du andre som kanskje strever med å legge til eller manøvrere på plass – hjelp til.

Published in Blogg