Skip to content →

Reis med cruise

Alle burde unne seg en cruiseferie minst én gang i livet! Det er som å bo på et luksushotell i en fornøyelsespark som langsomt forflytter seg fra det ene interessante stedet til et nytt et, mens du ligger og sover. De fleste cruiseskip tilbyr mange restauranter ombord, og underholdning fra morgen til natt.

Noen cruiseturer er all-inclusive. Da slipper du å ha lommeboken med deg inn i baren eller restaurantene ombord. All mat og drikke er forhåndsbetalt gjennom billetten din. Andre ganger bruker du kontanter eller betalingskort gjennom OPEN online kasseløsninger. Forhør deg med turoperatøren på forhånd om hvilken valuta du bør ha med i kontanter ombord.

Barnevennlig eller voksen cruise?

De ulike cruiseturene henvender seg gjerne til forskjellige typer publikum og passasjerer. De største skipene som tar tre til fem tusen passasjerer på hver tur, er nødvendigvis nødt til å ha underholdning og tilbud tilpasset alle aldre. Mens mindre skip kan spesialisere seg på særlig barnevennlige aktiviteter ombord (basseng, vannsklie og aktiviteter for småbarn).

Slike cruise er perfekt tilrettelagt for småbarnsfamilier og besteforeldre som tar barnebarna sine med på tur uten foreldrene. Andre cruiseskip vil helst ikke ha småbarn ombord. I stedet tilbyr de utelukkende voksenunderholdning som konserter, show, casinospill, alkoholservering, foredrag, kulturelle og action-utflukter i hver havn. Her kan voksne passasjerer slippe barneskrik og støyende småbarn.

Opplev hele verden

Norske redere er blant verdens største innenfor cruiseskip trafikken. Norske skip er for eksempel det første amerikanerne tenker på når de vurderer å borde et behagelig cruise fra amerikanske byer. Gjerne til de karibiske øyer og hjem igjen. Andre ganger kan du overraskes, som av at norske Hurtigrute-skip er blant de beste cruisene til Antarktis.

Den enorme variasjonen i cruise-reisemål er nettopp forklaringen på hvor perfekt reisemåte dette er! Går du ombord i et cruiseskip i Europa, kan du gå i land i USA. Eller besøke nesten alle land rundt Middelhavet før du flyr hjem igjen fra et helt annet land enn der du gikk ombord uken før.

Published in Blogg